v -heden 1 het dwaas-zijn, uiting van dwaasheid: wat een ~!;2 dwaze handeling, gedachte enz.: allerlei -heden uithalen

Draadje hier, draadje daar


We hebben het voor elkaar gekregen om onze eigen professionele switches aan te schaffen.


Er is nu voldoende capaciteit om een middelgroot bedrijf van infrastructuur te kunnen voorzien

Infrastructuur

Het grote voordeel dat we hebben omdat we in de Woelige Hoek zitten is dat we gebruik kunnen maken van het wijk netwerk en de Nachos server.

Dit loopt allemaal over gigabit verbindingen en heeft weinig moeite om 900mbit ruimschoots te passeren, wat vrij netjes is.

De internetconnectiviteit aldaar is wordt verzorgt door 2x een 20mbit ADSL verbinding en een 30mbit UPC lijn welke via een FreeBSD loadbalancer met failover ter beschikking worden gesteld.

Hou er wel rekening mee dat we geen behoefte hebben aan mensen die via P2P netwerken zaken gaan down- of uploaden. Zoals in de rules te lezen is dit wederom niet toegestaan. Torrents, Kazaa, E-mule, nieuwsgroepen en andere sharing middelen gaarne thuis gebruiken maar niet bij ons

Voor eenvoudig Windows Bestands en Printer deling is het voldoende als je je PC in de werkgroep 'nachos' zet om elkaar eenvoudig te kunnen vinden.
Mocht je er niet uitkomen dan kun je tijdens de LAN vragen naar de netwerk&serverbeheerder Jens.

Hoe werkt het & voorwaarden

In principe gaat alles heel eenvoudig. Je hoeft slechts een PC met een ethernet netwerkkaart mee te nemen en deze op het netwerk aan te sluiten. In het netwerk draaen een DHCP en een DNS server welke ervoor zorgen dat iedereen snel en eenvoudig het netwerk op kunnen en gebruik kunnen maken van de aanwezige faciliteiten. Je hoeft je PC alleen maar aan de 'nachos' werkgroep toe te voegen, en deze zo in te stellen dat hij automatisch een IP adres toegewezen krijgt en klaar ben je.

Denk er echter aan dat je je PC goed beschermt tegen virussen en andere narigheid. De aanwezige servers zijn allen voorzien van goede scanners en zijn zo goed als zeker virusvrij.
Dit kunnen we echter niet garanderen voor de PC's van de aanwezige gasten.

!!LET OP!!
Installeer voordat je naar de LAN-party komt op een goede virusscanner zoals bijvoorbeeld Avast, AVG of Bitdefender. McAfee of Norton mag ook als je echt niets beters kunt krijgen

Het maakt natuurlijk niet echt uit welke je hebt. Maar het belangrijkste is dat je een virusscanner hebt, want elke virusscaner is beter dan geen virusscanner